Mathilda Nansen Founder of RHODFLOWERS

Mathilda Nansen Founder of RHODFLOWERS

Hvor finder man det bedste mad / takeaway i København? 

Absolut I Nordvest eller på Nørrebro. Jeg er en kæmpe fan af morgenmad og her er det uden tvivl  Etcetera, Tekno Eatery, Friheden og Ali’s bageri der gør det bedst🫶

 

Hvilken del af byen er din favorit, og hvorfor?

Min favorit del af byen er Nordvest. Jeg elsker at jeg hver dag ser og hilser på de samme mennesker herude. Og selvom jeg spæner rundt herude, så er altid en ny random cafe eller endnu et kreativt mini atelier du ikke kendte til. Her er proppet med små niche brancher og kreative mennesker, og små gemte bænke og parker. Jeg elsker det.

 

Hvorfor blomster? Og hvem har inspireret dig? 

Jeg var lige stoppet i 3.g på Det Frie Gymnasium. Jeg havde en masse angst og stress dengang, og ligeud sagt var jeg udkørt, og kunne ikke overskue et fuldtids job eller at læse videre. Amira en god veninde, skaffet mig et job hvor jeg solgte blomster fra en cykel og selv kunne vælge det antal af timer jeg ville arbejde ugentligt. Lynhurtigt blev jeg fanget af blomster håndværket,  og jeg fandt en enorm afslapning ved at stå og lave blomster.  Efter et par måneder, fik jeg muligheden for at arbejde i blomsterfirmaet bag blomster cyklen. Jeg husker det som, at en hel ny verden åbnet sig allerede fra min første vagt. Jeg mødte en masse der elsket blomster ligeså højt som jeg selv, og som alle inspireret og var klar på at lære mig op. Kristina og Linda havde været der i 20 år, og de lærte mig alt det mere tekniske indenfor blomster. Jonas og Martin lærte mig hen af vejen, at gå mere imod alle de traditionelle regler for blomsterkunst, og gav mig et fornyet syn på hvordan blomster også kunne sammensættes. Jeg blev kastet ud i en hel del forskelligt, og hver dag stod på nye opgaver. At nå til at have mit eget firma idag, har krævet benhårdt arbejde, mange fejl, meget kritik, vådt tøj, og plastre på hænderne. 

Idag finder jeg meget inspiration fra florister i udlandet, og fra helt andre kreative fag jeg tænker man kan koble blomster sammen med.

Hvad er den perfekte blomsterkombination for denne efterårssæson?

Den perfekte kombination er selfølgelig et flot grønt mix af forskellig asparagus, mixet med montbretia, mørke hortensia og et mix af lyse nuancer geoginer. Jeg har fortiden også lyst til at smække grene med bær ind, i alt jeg går og laver. Det er en smuk sæson for blomster ligenu! 

Hvor ser du dig selv om 10 år?

Shit. Om 10 år, har jeg stadig blomster i mit liv. Jeg er et møg nysgerrigt menneske, så forhåbligt har jeg været ude og lave blomster massere steder og endnu mere i udlandet. Jeg har fået færdigheder indenfor grafisk design og blevet en stjerne til at skabe nytænkende events. Jeg kender alle de danske skatteregler, og har fået mit kørekort forhåbligt. Jeg køre ikke kun solo med 180km/t,  men har formået at skabe et stort og meget åbnet kreativt netværk, hvor en masse kreative ildsjæle arbejder for RHODflowers på hver deres måde. Jeg bor stadig på Glasvej, men RHODflowers har i mellemtiden også fået sit eget sted i Nordvest. Aldrig en butik, men et studio der har åbnet når jeg ønsker det er åbent. I studiet holder jeg også i ny og næ morgenmad for andre nyopstartet, og primært for kvinder hvor vi skaber fælleskab og støtter hinanden! Jeg drømmer, knokler og ved at RHODflowers også en dag primært vil blive brugt til større opgaver, og herind under meget gerne til fotoshoots, musikvideoer, festivaler og meget mere kreativt. 

Hvad ville dit drømmearrangement være at lave blomsterdekorationer til?

Allerede i år, har jeg opnået en hel masse mål og flere end jeg regnet med. Fortiden, er jeg vild med at lave blomster mere rå og cool, mere end fint og sødt. Og derfor drømmer jeg om at få lov at lave nogle store og anderledes opsætninger til musikvideoer, hvor blomster er mere uventet. (Kan være blomster indenfor rapindustrien). Derudover vil det være fedt at lave blomster, for andre blomsterfirmaer i udlandet som motivere mig, eller for inspirerede mennesker i Danmark som Søren Le Schmidt, Marie Mark, eller Tessa

 

Hvordan er det at være en ung iværksætter?

Det er fantastisk og det absolut det eneste rigtige for mig at være. Jeg er kæmpe stolt af at tjene min egen løn, og endda på noget som gør mig lykkelig. At være iværksætter i så ung en alder, er ikke for alle. Det kræver ekstrem meget is i maven, planlægning og arbejde. Jeg ville aldrig kunne blive iværksætter i den her alder, hvis ikke det var noget jeg brændte 100% for.  Selvom alt på Instagram ser godt ud, så er realitet desværre den at jeg som iværksætter også ufrivilligt har måtte arbejde fremfor fest og kaffe aftaler. I sommers tog mine bedste venner på Interail, og jeg skulle med. Det endte med at jeg blev fuldt booket op med bryllupper, og istedet måtte jeg tage senere afsted og tidligere hjem alene på turen. Jeg lavet to fantastiske bryllupper og havde en vild ferie stadig, men det er blot for at skitsere at det også kan være svært at finde balancen mellem fritid og arbejde. Et problem som både unge og ældre iværksættere oplever, men alligevel tror jeg det er forstærket som ung, fordi der altid foregår så sindsygt mange ting man skal sortere rundt i.

Hvad er dine største udfordringer i dit arbejde?

Generelt er den største udfordring stadig, at jeg dumper køreprøve på køreprøve og fortsat er dybt afhænig af at andre gider hjælpe mig med kørsel. Derudover oplever jeg tit med mit job, at mange har set billeder af blomster på Instagram, TikTok eller Pinterest som de ønsker at få lavet 1:1, og som er en stort set umulig opgave for mig at udføre fordi jeg ikke styrer sæsonens blomster, og udseende. Det er blevet bedre, men at forventningsafstemme kan til tider være svært, og også at få prissat sig selv ordentligt. Hvis jeg må smide et par feministiske linjer afsted også, så synes jeg sgu også at der kan være udfordringer i at ung og kvinde og arbejde med blomster. Til tider er jeg blevet set ned på som værende ‘ cute’ og tit hvis venner har hjulpet til på grøntorvet, er jeg blevet spurgt mange gange om min ‘kæreste’ står for regningerne mens jeg for det kreative. Mange har hjulpet mig med kørsel, og her har jeg også oplevet at komme i problemer hvor aftalerne om kørsel er blevet twistet til ‘noget for noget’ aftaler. Det er ikke okay, og det er stadig en udfordning.

Back to blog